ДніпроГЕС

Сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку на українську енергетичну інфраструктуру

 

За даними Генштабу, росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів, 60 дронів.

Пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК «Укренерго», мережі обленерго. Найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр «Укренерго» працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади «Укренерго» та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи одразу після закінчення повітряної тривоги.

Ремонтні бригади Укренерго вже повернули в роботу лінію 750 кВ. ЗАЕС вже заживлена за двома лініями.

В Дніпровську ГЕС поцілили 8 ракет, ураження дуже значні

Ігор Сирота: Співробітники ДніпроГЕС живі – це головне. Обладнання відновимо, станцію відбудуємо.

На цьому акцентував керівник компанії Укргідроенерго, коментуючи ситуацію на Дніпровській ГЕС.

  • Наразі Укргідроенерго намагається проаналізувати ситуацію. Для повної оцінки і експертизи потрібно близько 3 днів.
  • Загрози прориву греблі немає. Є поверхневі пошкодження, проте сама гребля ціла.
  • У машинній залі обвалені частина стелі і стіни. На станції необхідно буде відновити електричне обладнання та гідроагрегати. Все буде відновлено, лише питання у часі.
  • Укргідроенерго несе на собі важливу місію – виконання ПСО. Через масовані атаки та необхідність відновлення великої кількості обладнання виконання функції покриття різниці тарифу для населення нині під загрозою.

У Харкові немає світла по всьому місту, повідомив мер Ігор Терехов, в місті не працюють сирени, тому сповіщення про повітряні тривоги надходитимуть на мобільні телефони через звукове повідомлення.

На Дніпропетровщині через ранковий обстріл під землею опинились понад 1000 шахтарів. Повідомляється, що вже були задіяні резервні джерела живлення та проводиться евакуація шахтарів.

«Укренерго»: для підтримки роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі. Найважча ситуація наразі в Харківській, Одеській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях.

За темою:

Найбільш масований удар по ОЕС України

Може зацікавити

Енергетичний терор