Ситуативно про несправедливість під умовною назвою «у сусіда світло є..»

Ситуативно про несправедливість під умовною назвою «у сусіда світло є..»

Ще багато наших побутових та непобутових споживачів вже тривалий час перебувають в стані взагалі «без світла», «без газу», «без тепла», «без води», «без житла», як на прифронтовій, так і на звільненій території і шалено радіють тому, що якісь села рядом вже підключили. Значить є надія.

Ще залишається загроза нових масованих ударів по енергетичній структурі по всій території України та зберігається вірогідність «знову з нуля».

Ще залишаються під контролем окупантів «важняки» з виробництва електричної енергії : Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Луганська ТЕС, Каховська ТЕС.

Ще продовжуються наглі крадіжки української електричної енергії на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей та на вкраденій електроенергії здійснюється поставка вкраденої води в Крим.

Ще не можемо купити необхідний обсяг електроенергії по імпорту з європейських країн, для компенсації втраченої генерації – дорого.

Ще не можемо купити необхідний обсяг вугілля для вугільних електростанцій, у яких недостатні запаси на складах – дорого.

Ще не можемо перевести всі доступні вугільні енергоблоки на газ та підняти виробництво електроенергії на газі – дорого, та може не вистачати запасу в газосховищах.

Ще треба знайти купу грошей зовнішнього та внутрішнього походження для відновлення зруйнованої енергетичної структури.

Підсумуємо.

Війна продовжується.

Електроенергія по гривня сорок ще є, але на всіх не вистачає, червона попереджувальна лампочка вже блимає.

А рядом дирчить генераторна електроенергія по 30. На кордоні з Європою по 8. Проте вирішувати нам самим.

Тому поки що будемо користуватися «справедливими» лімітами, «справедливими» графіками відключень і несправедливими аварійними відключеннями. І вірити професіоналам.

Єдине, що не варто робити саме сьогодні, так це адресно тролити в несправедливості вчорашніх енергетичних героїв, за яких ще вчора молилися всією країною та висловлювали слова подяки за те що в неймовірно важких зимових умовах по шматочкам «зібрали» тимчасову робочу версію енергосистеми після масованих ракетних атак та потужного блек ауту.

Світло буде у всіх!

Слава енергетикам!

Слава ЗСУ!

Може зацікавити