З професійним святом – ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

З професійним святом – ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

Шановні колеги, працівники енергетичної галузі!

Вітаю вас з професійним святом – ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

Війна не залишила ніяких сумнівів в тому, що енергетичний комплекс країни є не достатнім, але найнеобхіднішим в забезпеченні цивілізаційної складової життя сучасного суспільства. Також він є рушійною силою економічного розвитку та запорукою свободи та незалежності УКРАЇНИ.

Енергетики виконають свою місію. Енергетичний комплекс України вистоїть. Ми переможемо. Ми відновимо нашу енергетику. Вона буде сучасною, високотехнологічною, на базі найновітнішого і передового устаткування. Ми повинні виправити помилки й забезпечити пріоритетний розвиток енергетичної галузі. Енергетика стане локомотивом для інших галузей економіки та забезпечить всі необхідні цивілізаційні складові сучасного життя.

Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується ДЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА.

Для мешканців Землі на зимове сонцестояння припадають найкоротший день і найдовша ніч року. У різних культурах день зимового сонцестояння тлумачився по-різному, але в більшості народів його сприймали як ВІДРОДЖЕННЯ. У 2022 році День зимового сонцестояння настане 21 грудня о 23:47 за Києвом.

День зимового сонцестояння відзначають практично в усіх світових культурах. У християнських церквах, які перейшли на григоріанський календар, у ці дні святкують РІЗДВО ХРИСТОВЕ. Збільшення світлового дня для українців розпочиналося із зимового сонцестояння та ритуалів на честь народження нового сонця. Українські народні традиції зимового сонцестояння відтворювалися на свято Коляди. Примітно, що у ці дні накладаються дві історичні хвилі зимових свят – язичницького народження «Нового Сонця» — зимове сонцестояння, та християнського народження єдиного Бога — РІЗДВО ХРИСТОВЕ.

ДУЖЕ СИМВОЛІЧНО!

СЛАВА ЕНЕРГЕТИКАМ!

СЛАВА ЗСУ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Іван Плачков,
голова Ради Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї

Може зацікавити

З Днем енергетика!
Іван Плачков
Рівненській АЕС – 50 років