Підготовка підприємств енергетичної галузі до роботи в ринкових умовах

Підготовка підприємств енергетичної галузі до роботи в ринкових умовах

25 січня 2018 у Києві відбулася конференція «Підготовка підприємств енергетичної галузі для роботи в ринкових умовах згідно з Законом України «Про ринок електричної енергії України».

Модератором конференції виступав Сергій Вишинський, радник Генерального директора ПАТ «Донбасенерго» з питань нової моделі енергоринку. Від Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї взяв участь у конференції Перший заступник Голови Ради Спілки Юрій Саква.

Нагадаємо, що Верховною Радою України ухвалено Закон України «Про ринок електричної енергії України», який передбачає впровадження ринку електричної енергії відповідно до положень III Енергетичного пакету законодавства ЄС та Енергетичного Співтовариства, що відповідає зобов’язанням України до Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

На доручення НКРЕКП фахівцями ДП «Енергоринок» та ДП «НЕК Укренерго» за участю консультантів розроблені проекти нормативних документів для забезпечення роботи нового ринку електричної енергії.

29 грудня 2017 року НКРЕКП приняла ряд проектів постанов щодо затвердження нормативних документів для забезпечення роботи нового ринку електричної енергії, серед яких «Про затвердження Кодексу системи передачі», «Про затвердження Правил ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку», «Про затвердження Правил ринку».

До вашої уваги слайд-презентації:

Правила балансуючого ринку та ринку допоміжних послуг.
Катерина Данилкова, начальник відділу управління допоміжними послугами НЕК «Укренерго»

Правила ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку.
Олексій Гварішвілі, начальник філії Оператор ринку ДП «Енергоринок»

Кодекс системи передачі
Олексій Нікітін, начальник Управління забезпечення функціонування енергоринку НЕК «Укренерго»

Може зацікавити

Віялові відключення світла