II Міжнародна нафтогазова конференція

Інформація щодо II Міжнародної нафтогазової конференції

В березні цього року в Києві на щорічному «Українському енергетичному форумі» Інституту Адама Сміта його учасники обговорювали важливу тему вітчизняного паливно-енергетичного комплексу - відродження нафтогазової галузі України.

Десятки іноземних компаній інвесторів галузі з великою зацікавленістю вели дискусію щодо можливих реформ на цьому ринку, впровадження сучасних технологій нарощування видобутку. Продовженням цього діалогу стала II Міжнародна нафтогазова конференція, яка відбулась на минулому тижні у Львові. Символічно, адже Львів - столиця регіону, де було започатковано видобуток нафти й газу в Європі. Понад 30 компаній нафтогазового сектору України та країн Польщі, Чехії, Білорусі, Німеччини, Канади взяли участь в заході, зокрема представники компаній «Горизонти», «Ойл сервіс», «КУБ-ГАЗ», «Тисагаз», «Нафтогазвидобування», «Укргазвидобування», «Укрнафта», «Бурова техніка», «КАРАТ-БурСервіс», «Арсенал», Burisma, Geo-Alliance, Shell, Halliburton Ukraine, Weatherford, JKX (PPC), Viva Exploration, MND, Smart Energy, Trican Well Service, Packers Plus, Discovery Drilling Equipment, Viking services. На конференції детально обговорювались теми геологічних перспектив українських родовищ, учасники ознайомились з представленими сучасними технологіями нарощування видобутку, європейськими практиками технологій буріння свердловин. На запрошення організатора конференції консалтингової компанії «Ньюфолк», «Всеукраїнська Енергетична Асамблея» також взяла участь в її роботі.

Голова Львівської обласної державної адміністрації, Олег Синютка в своїй промові закликав бізнес інвестувати в нафтогазовий сектор Західного регіону, зі свого боку пообіцявши повне сприяння всім проектам.

Червоною ниткою доповідей учасників конференції став заклик до сприяння держави у найшвидшому впровадженні передових технологій буріння, гідророзриву пласта, методу радіального буріння та колтюбінгу, які дають можливість ефективно експлуатувати невеликі та виснажені родовища, яких більшість в Україні. Широке використання цих технологій дасть можливість здійснити прорив у галузі та суттєво збільшити видобуток газу та нафти по Україні.

Перші серйозні кроки вже зроблено. Так, бурова компанія "Горизонти" (м.Львів) у співпраці з австрійською RAG та чеською MND, активно впроваджують європейський досвід в Україні. За минулий рік пробурено 6 нових свердловин, а в квітні цього року компанією було відкрито Крехівське газове родовище у Львівській області з запасами 150 млн. куб. м.

Для вітчизняної газовидобувної галузі важливою стала інформація від компанії "Укрнафтогазсервіс", яка започаткувала в Полтаві діяльність сервісного цеху, який спеціалізуватиметься на ремонті та профілактиці двигунів канадської компанії Wenzel, за допомогою яких здійснюється буріння горизонтальних свердловин. До цього часу подібна робота здійснювались за кордоном в Німеччині, що створювало незручності для видобувних компаній. Тепер термін заміни двигунів зменшився з 30 днів до 2.

Учасники конференції мали змогу побувати в м. Стрий на заводі «Discovery», який вже 120 років займається виробництвом та поставками бурового обладнання вагою (від 80 до 1000 тонн) по всьому світу. В м. Борислав, яке за історією є першим нафтовим центром сучасного світу, учасники ознайомились з розвитком промислів нафтовидобутку.

Висловлюємо подяку організаторам конференції за змістовні виступи та цікаві зустрічі з технічним активом вітчизняного та зарубіжного нафтогазовидобувних ринків.

II Міжнародна нафтогазова конференція

II Міжнародна нафтогазова конференція

II Міжнародна нафтогазова конференція

II Міжнародна нафтогазова конференція

II Міжнародна нафтогазова конференція

Може зацікавити

GreenExpo 2024
Іван Плачков