Іноваційний проект від столичних енергетиків

КРУЕ 330 – Іноваційний проект від столичних енергетиків

Енергетична безпека Києва безпосередньо залежить від стабільності роботи КИЇВЕНЕРГО. Сьогодні столиця отримала від енергетиків інноваційний проект, стратегічно важливий об’єкт для всієї вітчизняної енергетики. На столичній ТЕЦ-5 було завершено майже трьохрічне будівництво комплектної розподільчої установки елегазової 330 кВ (КРУЕ), виробництва швейцарської ABB. Установка КРУЕ-330 збільшує пропускну спроможність енерговузла ТЕЦ-5 майже в півтора рази, підвищує стабільність і надійність столичної енергосистеми в цілому.
КРУЕ-330 оснащено сучасним електротехнічним обладнанням провідних світових виробників, яке застосовується у вітчизняній генерації й дистрибуції вперше. Його гарантійний термін експлуатації становить 30 років. Зараз аналогічне обладнання в Україні встановлено на Дністровської гідроакумулюючої електростанції. У порівнянні з відкритим розподільчим пристроєм, КРУЕ-330 буде майже вдвічі компактніше. До того ж воно більш надійне і безпечне в експлуатації, оскільки устаткування не піддається впливу атмосферних факторів і не вимагає постійного нагляду обслуговуючого персоналу.
За словами голови Наглядової Ради КИЇВЕНЕРГО, голови Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Івана Плачкова, реалізація подібних проектів в вітчизняній енергетиці, вкотре підтверджує естафету лідерства столичних енергетиків, які в часи нестабільної економічної ситуації, випереджуючими темпами дають життя мегапроектам, які працюють на енергетичну безпеку держави.

Може зацікавити

Припинити дискримінаційне відношення при погашенні заборгованості виробникам з ВДЕ
Засіданні Ради Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї
Енергомашинобудування України. Сучасний стан та перспективи розвитку