Всеукраїнська Енергетична Асамблея

ГС «Всеукраїнська Енергетична Асамблея» підвела підсумки роботи 2021 року

23 грудня 2021 року відбулися щорічні Загальні збори членів Громадської спілки “Всеукраїнська Енергетична Асамблея”.

Представники компаній – членів Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея» (далі – Спілка) зібрались для підведення підсумків діяльності Спілки у 2021 році та визначення основних напрямків діяльності Спілки на 2022 рік.

Загальні збори відбулись під головуванням Голови Ради Спілки Плачков Іван Васильовича, який під час свого виступу доповів про поточний стан в енергетичному секторі України, окреслив виклики, які на сьогодні стоять перед державою та запропонував шляхи вирішення нагальних проблем.

В ході Загальних зборів було представлено результати діяльності Спілки за 2021 рік та запропоновано основні напрямки діяльності Спілки на 2022 рік.

Окрім організаційних питань, члени Спілки – представники провідних та найбільших енергетичних компаній України обговорили низку актуальних проблем, що наразі постали перед енергетичним комплексом країни, а саме:

  • Заборгованість на ринку електричної енергії України;
  • Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» щодо введення тимчасової адміністрації у разі загрози порушення безпеки постачання електричної енергії»;
  • Подолання кризової ситуації в паливно-енергетичному комплексі України;
  • Проходження ОЗМ 2021/2022 рр. та підготовка до ОЗМ 2022/2023 рр.;
  • Реалізація Національного плану скорочення викидів (НПСВ);
  • Інтеграція української енергосистеми з європейською ENTSO-E
  • Вдосконалення існуючих правил на електроенергетичному ринку щодо PRICE CAP;
  • Дефіцит вугілля для теплової генерації;
  • Дефіцит газу;
  • Сучасні тенденції, які спостерігаються на глобальних світових енергетичних ринках та місцем України на них.

Також, учасники зібрання розглянули діяльність Спілки щодо підтримки інтересів її членів в урядовому, законодавчому, експертному та бізнесовому середовищі, а також серед громадськості.

Присутні одностайно схвалили діяльність Спілки, відзначивши позитивний результат активної участі її керівництва та експертів у численних профільних конференціях, форумах та круглих столах, а також регулярних аналітичних оглядах, публікаціях у ЗМІ, соціальних мережах щодо поточного стану роботи енергетичного комплексу України. Члени Спілки погодились й надалі продовжувати плідну співпрацю з метою формування умов сталого розвитку енергетичної галузі, забезпечення енергетичної безпеки країни та подальшої інтеграції Енергетичної системи України до ENTSO-E.

annual report 2021

main activities 2022

Може зацікавити

ВЕА – 8 років
Припинити дискримінаційне відношення при погашенні заборгованості виробникам з ВДЕ