Огляд енергетичної галузі

Стартові позиції учасників перед запуском нової моделі ринку електричної енергії

Огляд енергетичної галузі, червень 2019

Всеукраїнська Енергетична Асамблея розпочинає підготовку нового циклу інфографіки під загальною назвою Огляд енергетичної галузі. Сьогодні вашій увазі пропонуємо першу частину Стартові позиції учасників перед запуском нової моделі ринку електричної енергії з 01.07.2019 року.

Вважаємо цей компонент заслуговує об’єктивного усвідомлення знати та зрозуміти, оскільки ми гарантовано будемо порівнювати, як було «до» та що змінилися «після». І потім вже приймати нові та коригувати старі рішення.

Останні два місяці ковдрових емоційних медіа бомбардувань свідомості громадян бути чи не бути новій моделі з першого липня вкрай заплутали суспільство. Сьогодні вже зрозуміло – бути. Для нас усіх це в певному сенсі буде настання часу істини. Час коли емоційне мислення має бути трансформоване в об’єктивне усвідомлення процесів, що відбуваються.

Так сталося, що в точці збору «перше липня» одночасно зійшлося декілька, здавалося, не пов’язаних між собою факторів, але кожний з них може кардинально змінити суть та долю реформ в енергетиці.

Нова модель ринку, аномально ранній літній пік електроенергії, непрогнозоване зростання використання вугілля та одночасне аномальне зниження цін для теплової генерації, обмеження з 1-го липня поставок імпортного вугілля з РФ приправлені політичною складовою прийдешніх виборів у Верховну Раду – ось неповний перелік викликів.

Спокуса використати недоліки в політичних цілях – буде, спроби швидко «призначити» винних – висока ймовірність, що будуть, а от чого не можна допустити так це розбрату учасників. І тоді все буде добре. Єднаймося!

А поки з новим посилом знайомимося з матеріалами. Покриття, ринок вугілля, динаміка цін для теплової генерації, міжнародні ринки.

 

Читати повністю: Огляд енергетичної галузі станом на 26.06.2019

 

Архів оглядів

 

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»