Доцільність впровадження 12% ренти на нові свердловини з 2017 року

Європейська Бізнес Асоціація виступає за доцільність впровадження 12% ренти на нові свердловини з 2017 року

Відповідно до задекларованої Кабінетом Міністрів України мети щодо зростання власного видобутку газу до рівня не менше 27 млрд куб. м до 2020 року, учасники паливно-енергетичного Комітету European Business Association вважають за доцільне запровадити 12% ставку рентної плати за користування надрами для видобування природного газу (за виключенням природного газу, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність).

Зазначену єдину ставку рентної плати пропонується застосовувати для підприємств, які розпочнуть видобуток природного газу після 1 січня 2017 року. Експерти Асоціації також зазначають, що такий режим має бути встановлений як для державних, так і для приватних підприємств.

Представники бізнесу також пропонують розглянути можливість встановлення 29% ставки рентної плати для нафти та газового конденсату, видобутих з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 метрів, та 14% – для видобутих з глибини понад 5000 метрів.

Ми сподіваємось, що у довгостроковій перспективі такі зміни будуть мати позитивний ефект як для нафтогазової галузі у вигляді залучення іноземних інвестицій через підвищення рентабельності інвестиційних проектів, так і для економіки України в цілому.

Асоціація газовидобувних компаній України

Може зацікавити

Грєховодов Олександр Миколайович
Видобуток газу
Пропозиції з відновлення енергетики України від LIDER POLSKA