Через рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування тарифів Укренерго виробники з ВДЕ не зможуть отримати «зелений тариф»

НЕК «Укренерго»Укренерго не зможе компенсувати витрати Гарантованого покупця на виплату «зеленого тарифу» виробникам електроенергії з ВДЕ, якщо не скасують рішення Окружного адміністративного суду Києва про призупинення дії постанов НКРЕКП №954 та №955 від 7.06.2019 р, якими встановлені тарифи для Укренерго на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління.

Відповідно, Гарантований покупець не зможе повністю розраховуватися за вироблену виробниками ВДЕ електричну енергію. Про це заявив керівник ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Як повідомлялося, відповідний позов подало АТ «Нікопольський завод феросплавів» (№640/11330/19).

«Ми неодноразово повідомляли, що зміна тарифів Укренерго з липня 2019 року не пов’язана з тим, що ми нібито почали дорожче передавати електроенергію чи придумали нову послугу з диспетчеризації. Це лише приведення у відповідність до вимог закону «Про ринок електроенергії» взаємовідносин між учасниками ринку. І наш тариф не виріс в рази, а просто ми починаємо сплачувати за те, що раніше оплачувало ДП «Енергоринок», якого вже немає в новій моделі ринку. Це просто ПЕРЕМІЩЕННЯ частини витрат, яке не вплинуло на ціни для споживачів, на відміну від інших речей, про які ми повідомляли раніше», — сказав Ковальчук.

НЕК «Укренерго»

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень