Енергоатом у новому ринку збільшив середню ціну проданої е/е на 24%

НАЕК «Енергоатом»Продаж електроенергії в умовах нового ринку електроенергії, який запрацював з 1 липня, дав можливість найбільшому виробнику ДП «НАЕК «Енергоатом» збільшити середню ціну проданої електроенергії на 24% у порівнянні з тарифом, який діяв до 1 липня (56,67 коп./кВт-год), - до близько 70 коп./кВт-год.

Про це в коментарі для кореспондента ExPro під час конференції «Український ядерний форум 2019: Ядерна енергетика – стан та тенденції розвитку» повідомив президент компанії Юрій Недашковський.

«Якщо говорити про формування ціни, то 90% - це колишній тариф (навіть нижче – 56,0 копійок), а близько 11% ми продали на ринку «на добу наперед» і за рахунок того, що там ринкова ціна, в цілому ми отримали підвищення середнього тарифу. Це підвищення менше того значення, яке ми закладали у фінансовий план на друге півріччя. Ми планували, що у нас другому півріччі середній тариф складе 90,19 коп./кВт-год, а ми поки отримали близько 70 коп./кВт-год», - сказав він.

За словами Недашковського, якщо середнє значення реалізації електроенергії буде зберігатися, компанії доведеться переглянути фінансовий план і виключити частину запланованих заходів, але, незважаючи на це, перехід до роботи в умовах нового ринку президент компанії охарактеризував як крок вперед, а отримані за три дні продажів результати – як бездоганні.

«Що стосується роботи компанії у новому ринку – у нас немає проблем. Всі ті кошти, які ми запланували за три дні ми всі отримали… Якщо підсумовувати, то три дні все було дуже ритмічно», - додав Недашковський.

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»