НАЕК «Енергоатом»

Енергоатом першим серед державних підприємств презентував річний Нефінансовий звіт

НАЕК «Енергоатом» за підтримки Мережі Глобального Договору в Україні, що є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, презентувала Нефінансовий звіт за 2016 рік.

Він став першим в Україні окремим нефінансовим звітом, який було підготовлено державним підприємством за стандартами GRI (Global Reporting Initiative). У звіті розкрито нефінансові показники, які дають комплексне уявлення про діяльність Компанії у галузі сталого розвитку. Звіт було презентовано 3 листопада 2017 року.

Керівник проекту Глобальний Договір ООН в Україні Тетяна Сахарук у вступній промові розповіла про основні пріоритети сталого розвитку в Україні та ролі державних компаній в цих процесах. Нагадавши, що Цілі сталого розвитку були прийняті в 2015 році на саміті ООН та наголосивши, що Звіт Енергоатома є унікальним прецедентом серед державних компаній України:

Під час презентації Звіту президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зауважив, що для Компанії це надзвичайно важлива подія – перший в Україні нефінансовий звіт підготовлений державним підприємством за стандартами GRI:

Зовсім не випадково, що цей звіт підготувала саме наша Компанія. Так співпало, що у звітному 2016 році Компанія відзначала своє 20-річчя. Нам за ці роки вдалося дуже багато зробити. Понад 1,7 трлн кВтг електроенергії виробленої на АЕС, понад 51 млрд грн сплачених податків, жодного радіаційного інциденту та жодної події, які б поставили під сумнів високий рівень ядерної безпеки АЕС України. Щорічний внесок нашої Компанії в економіку України складає 80-90 млрд кВтг дешевої екологічно чистої та надійної електроенергії, яка забезпечує сьогодні понад 55% споживання населення та промисловості України.

Довідка. Нефінансовий звіт Енергоатома – це не лише друкований документ українською та англійською мовами, а також двомовна інтерактивна версія звіту, яка представлена за адресою: Нефінансовий звіт Енергоатома це:

- 40 загальних стандартних елементів та 39 специфічних стандартних елементів звітності згідно з міжнародним керівництвом GRI (версія G4);
- врахування 17 Цілей сталого розвитку ООН;
- 39 таблиць з даними, 24 графіки та діаграми;
- 37 інфографік і 3 організаційні схеми.

 

Нефінансовий звіт Компанії за стандартами GRI

 

Може зацікавити