ДТЕК на фоні проблем з ВДЕ планує інвестувати кошти у будівництво станцій в країнах ЄС

ДТЕКЕнергохолдинг ДТЕК на фоні проблем з виплатами з боку ДП «Гарантований покупець» та законодавчими регулюванням галузі відновлюваної енергетики планує інвестувати біля $175 млн в будівництво об’єктів ВДЕ в Іспанії, Португалії та Італії. Про це 22 липня в інтерв’ю для видання «РБК-Україна» повідомив генеральний директор компанії Максим Тімченко.

«Є $325 млн «зелених» облігацій… Половину цього випуску ми рефінансували в побудований проект, а половину відклали, щоб далі будувати, далі інвестувати. І сьогодні у нас на порядку денному інвестиція цих грошей в Іспанії, в Італії, в Португалії», - сказав він.

За словами Тімченко, компанія планує винести на розгляд наглядової ради проекти з будівництва ВЕС та СЕС в Італії або Іспанії у вересні-жовтні цього року. «Рішення вже прийняте, відповідно, частина коштів буде інвестована», - сказав Тімченко.

Він також пояснив, що рішення інвестувати в закордонні країни було викликане нинішньою ситуацією, коли держава не виконує свої зобов’язання перед інвесторами у ВДЕ, коли рівень виплат становить 4-5% від вартості виробленої «зеленої» електроенергії.

Гендиректор ДТЕК зазначив, що компанія розгляне умови інвестицій в Україні після запровадження аукціонів, але «на сьогодні підстав для того, щоб далі інвестувати в енергетику, «зелену» генерацію України немає».

ExPro

Може зацікавити

GreenExpo 2024
Енергетичний терор