ДТЕК інвестує під час війни в видобуток українського газу

ДТЕК інвестує під час війни в видобуток українського газу

Компанії, які входять в портфель ДТЕК Нафтогаз, на відкритому аукціоні придбали право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн. ДТЕК заплатить до державного бюджету 1,102 млрд грн за розробку Майорівської площі і 211 млн грн за розробку Бірківсько-Зіньківської площі.

Обидві ділянки мають увійти в загальну модель розробки компанією газових родовищ Полтавського регіону.

ДТЕК давно вивчала можливість інвестицій в ці ділянки. Загалом вони очікуються на рівні декількох мільярдів гривень. Успішний розвиток родовищ на цих ділянках значно укріпить енергетичну незалежність України.

«Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання забезпечити Україну власним газом та стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС», – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Ділянки потребують детального геологічного вивчення для підтвердження їх перспективності та подальшого виходу на промислову розробку.

ДТЕК почав інвестувати в видобуток газу в 2012 році. За 10 років компанія інвестувала в видобуток газу близько 500 млн доларів і змогла збільшити його більш ніж в 4 рази.

Доречи, ДТЕК приєднався до енергетичної спільноти у Telegram. Тепер оперативну інформацію можна отримувати на єдиному офіційному каналі Групи ДТЕК за адресою https://t.me/dtek_ua.

А якщо ви вже занурилися в Telegram, можуть знадобитися канали Міненерго, НКРЕКП, Укренерго, Енергоатом, Укргідроенерго.

 

Може зацікавити

Видобуток газу
Обстріл газовидобувної інфраструктури України
Ракетний удару по захопленим РФ буровим вишкам у Чорному морі