З Днем енергетика!

Привітання т.в.о. Міністра енергетики Юрія Бойка

Дорогі колеги! Шановні енергетики, ветерани галузі!

Приємно привітати всю нашу енергетичну спільноту з професійним святом – Днем енергетика України. Це нагода подякувати всім за високу професійність та відданість енергетиці. Адже кожен обрав непростий шлях, який потребує особливих технічних знань, постійного розвитку і надзвичайної відповідальності. Проте це така благородна місія – нести людям тепло і світло!

Цей рік особливий для всіх нас. Адже запрацювали ринки, які змінюють старі підходи, потребують гнучкості енергосистеми, модернізації обладнання, сучасного менеджменту, цифровізації та багатьох інновацій на основі європейського та світового досвіду. Але енергетики звикли долати труднощі, не зупинятися на досягнутому і реагувати на виклики, тому впровадження реформ, імплементація європейського законодавства здійснюються за планом, у визначені строки. І за це особлива вдячність кожному!

Щоденна праця енергетиків забезпечує роботу промисловості, транспорту, зв’язку, комфортне життя наших громадян. Люди звикли до цих благ і навіть не замислюються, що в цей час хтось слідкує за роботою котлоагрегатів, здійснює диспетчеризацію, контролює показники приладів. Об’єднана енергосистема України – це наші потужні електростанції, це понад 1 мільйон кілометрів повітряних та кабельних ліній електропередачі, трансформаторні підстанції - це живий механізм, у якому, без сумніву, найважливіша ланка – це люди!

В умовах кризових явищ, пандемії, загрози зміни клімату енергетика – одна з небагатьох ланок, яка не тільки стабільно працює, а й здійснює системні перетворення. Розвивається «зелена» енергетика, розробляються концепції використання альтернативних джерел енергії, зокрема «зеленого» водню. Людство розуміє важливість декарбонізації, переходу на використання чистих джерел енергії та поступової відмови від викопного палива, впровадження заходів з енергоефективності.

Енергетика – це насамперед безпека країни і кожного з нас. Тому професія енергетика –завжди потрібна і важлива, а енергетична галузь має широкі перспективи свого розвитку.

З особливою теплотою висловлюю слова подяки ветеранам енергетики, тим, які працюють і передають досвід молодим, і тим, які вже на заслуженому відпочинку. Вам вдалося збудувати енергосистему з величезним запасом міцності. Тому ваші поради, ваші знання та підтримка у процесі реформування особливо важливі для нас.

Пишаємося нашою молоддю, яка приходить в енергетику з глибокими знаннями, цікавими ідеями, новими технічними рішеннями і глобальним розумінням та перспективним мисленням.

Бажаю всім доброго здоров’я, невичерпного оптимізму, успіхів і нових досягнень. Нехай причетність до енергетики приносить завжди радість і задоволення. Нехай у ваших родинах панує світло, злагода і достаток.

З повагою в.о. Міністра Юрій Бойко

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
З Днем енергетика!
Іван Плачков