Expo-2020 Dubai

Всесвітня виставка Expo-2020 відкрилася в Дубай

В Дубай відкрилася виставка Expo 2020, яку було відкладено на рік з-за пандемії.

Понад 190 країн за 182 дня роботи виставки продемонструють свої досягнення та інновації в техніці, науці та мистецтві.

«ОАЕ організують цей захід, щоб знайти рішення глобальних проблем на основі міжнародного співробітництва, яке потребує людство», – заявив шейх Мохаммед бін Рашид Аль Мактум.

Для проведення виставки збудовано новий Dubai Trade Center площею в 438 гектарів.

Відкрив виставку спадкоємний принц Дубай шейх Хамдан бін Мохаммед. Уряд Дубай витратило на організацію Expo-2020 Dubai майже $7 млрд.

Український павільйон стане майданчиком для демонстрації можливостей смарт-підходу у житті: зменшення шкоди для природи, раціональне використання ресурсів та територій, створення стійких і простих продуктів. Усі експозиції об’єднані навколо ідеї можливості сталого розвитку «нового інноваційного та мобільного суспільства», що існує в гармонії з природою. Виставка та заходи в Українському павільйоні будуть поділені на чотири підтеми: смарт-життя, смарт-здоров’я, смарт-мислення, смарт-почуття.

Expо-2020 Dubai

У житті суспільства вже давно міцно закріпилися smart-технології. Без них неможливо уявити розвиток комунікацій, транспорту, енергетики, безпеки, охорони довкілля та багато іншого.
В Україні активно реалізується концепція «розумного міста». Її мета – підвищення рівня комфорту і якості життя в містах за рахунок «оцифровування» процесів та раціонального використання ресурсів.

Це поєднується із головною темою Експо-2020, в основу якої покладена ідея, що сьогоднішні проблеми є надто складними для того, щоб бути вирішеними ізольовано. Пошук рішень глобальних проблем вимагає від суспільства готовності діяти, незважаючи на географію, інституційні кордони, промислові кластери, культури й дисципліни.

Expо-2020 Dubai

Що Україна чекає від Expo-2020 Dubai?

  • Підвищення міжнародного іміджу України, демонстрацію досягнень в економічній, науковій та культурній сферах;
  • Сприяння подальшому розвитку торговельно-економічних відносин із країнами-потенційними партнерами;
  • Активізацію двостороннього співробітництва з країнами світу, закріплення існуючих та налагодження нових контактів серед представників промисловості, науки, культури та бізнес-спільноти;
  • Просування українських товарів і послуг на світові ринки;
  • Презентацію українських стартапів та інноваційного підприємництва;
  • Сприяння взаємовигідному інвестуванню в розвиток інфраструктури, енергетики, реалізацію інтеграційних та індустріальних проектів, представлення найбільш перспективних інвестиційних проектів України;
  • Підтримку та промоцію малого та середнього бізнесу.

Expо-2020 Dubai

Може зацікавити

GreenExpo 2024
Іван Плачков