Оптимальний шлях розвитку енергетичної системи України

Аналітичний звіт з оптимізації енергетичної системи до 2050

Нещодавнє швидке зростання потужностей вітрової і сонячної енергетики в Україні, підтримане високими зеленими тарифами, призвело до фінансового та технічного тиску на енергосистему і викликало дискусію щодо здатності країни підтримувати цей тренд. Маючи досвід та технічні можливості в моделюванні енергетичних систем, компанія Wärtsilä виконала аналіз оптимальних шляхів розвитку для країни впродовж наступних 30 років.

Компанія Wärtsilä розпочала моделювання енергетичного переходу в Україні на початку 2020 року незалежно від дій уряду. В дослідженні використаний високоточний інструмент моделювання PLEXOS. Були розглянуті два сценарії:

Оптимізована за вартістю енергосистема з найнижчими загальними витратами на систему та без цілей щодо ВДЕ

100% безвуглецева система, де викиди CO2 на рівні системи падають до нуля до 2050 року

Враховуючи суспільний інтерес, особливо важливим у цьому дослідженні було забезпечити реалістичний аналіз перспектив атомної та вугільної енергетики.

Завантажити повний аналітичний звіт «Оптимальний шлях розвитку енергетичної системи України»

Довідково
Finnish Business Group (FBG) – проект фінських компаній, що працюють в Україні, спрямований на активізацію двосторонніх Українсько-фінських економічних відносин.  FBG виконує свою місію через аналіз бізнес-середовища, сприяння комунікації влади та бізнесу,  позитивний вплив на  реалізацію ефективних проектів.
Завдяки активному діалогу з українськими владою та бізнесом, FBG допомагає краще орієнтуватися в політичній та економічній ситуації в Україні. Спираючись на досвід компаній-учасниць, знання та взаємодію у спільноті,  FBG  виступає як надійне джерело інформації  для нових фінських компаній, які мають намір виходити на український ринок.

Може зацікавити

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ КОНГРЕС
XIII Міжнародний Український енергетичний форум