Питання споживання природного газу побутовими споживачами

Оприлюднено проєкт постанови Кабміну «Деякі питання споживання природного газу побутовими споживачами», який вносить зміни у постанову від 27 лютого 2019 р. № 143 щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу.

 

м3/місяць на одного мешканця

Вид споживанняМісяць споживанняНорма споживання
Плита газова за наявності централізованого постачання гарячої води квітень–вересень
(включно)
5,2
жовтень–березень
(включно)
7,6
Плита газова у разі відсутності централізованого постачання гарячої води та газового водонагрівача квітень–вересень
(включно)
7,1
жовтень–березень
(включно)
12,0
Плита газова та газовий водонагрівач квітень–вересень
(включно)
16,3
жовтень–березень
(включно)
27,0

Примітка. У період відсутності централізованого постачання гарячої води норма споживання природного газу на плиту газову встановлюється:
з квітня по вересень (включно) - 7,1 куб. метра на людину на місяць;
з жовтеня по березень (включно) - 12,0 куб. метра на людину на місяць.

Строк відсутності постачання гарячої води (понад 6 годин на добу у разі цілодобового водопостачання або понад 30 відсотків загального часу подавання води за добовим графіком), в який не включається перерва в його постачанні у нічний час (з 24 до 6 години), фіксується у двосторонньому акті, що підписується теплопостачальною організацією та оператором газорозподільної системи і є підставою для перерахунку побутовим споживачам плати за постачання гарячої води та природний газ. За згаданий період побутові споживачі не здійснюють плату за користування централізованим постачанням гарячої води. Оператор газорозподільної системи після закінчення півріччя надсилає абонентові перерахунок за спожитий природний газ у період відсутності централізованого постачання гарячої води.

 

Обгрунтування

 

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються в письмовому вигляді та електронною поштою протягом місяця за адресою: Міністерство енергетики та захисту довкілля України, 01601 вул. Хрещатик, 30;  е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Може зацікавити

Чому на зиму краще виїхати з міста