Меморандум про співпрацю з американською компанією Louisiana Natural Gas Export Inc

«Газовий» Меморандум Україна підписала з черговим лижним інструктором

Україна і США підписали Меморандум про постачання американського газу в обсязі не менше 5,5 млрд кубометрів в рік. Як з'ясувало DT.UA, компанію Louisiana Natural Gas Exports, яка підписала Меморандум з боку США, навіть в офшорному Делавері офіційно вважають злісним неплатником податків. Її податковий борг на 1 березня 2020 перевищував 340 тисяч доларів при щорічному податковому зобов'язанні в 200 тисяч, тобто податки вони не заплатили не тому, що були зайняті підписанням Меморандуму з Україною.

Співвласник компанії і за сумісництвом її директор – Вільям Міллер. Засуджений в 80-ті за шахрайство і фіктивний продаж акцій компанії, в якій тоді працював. Отримав 10 років, відсидів – 8. В 2019-му став фігурантом ще одного великого судового розгляду, також пов'язаного з шахрайством з цінними паперами. Ця судова історія, судячи з усього ще не завершилася, але за великим рахунком наш стратегічний партнер по створенню газового хабу – без п'яти хвилин рецидивіст.

Прокляття лижного інструктора переслідує Україну. Чергова епохальна угода про перетворення України на газовий хаб цілком може виявитися звичайним кидаловом.

Великий привіт із сонячної Луїзіани

Що передувало

Уряд схвалив важливе рішення для організації постачання скрапленого газу з США. Кабінет Міністрів на засіданні 27 травня схвалив меморандум про співпрацю з американською компанією Louisiana Natural Gas Export Inc.
«Меморандум передбачає вивчення можливості диверсифікації джерел постачання природного газу шляхом забезпечення довгострокового постачання скрапленого природного газу, та розвиток транскордонної газової інфраструктури України та ЄС», – пояснила т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславец.

Може зацікавити