Для чого Україні дорогий американський газ?

У Варшаві відбулася церемонія підписання угоди про співпрацю в газовій сфері між Польщею, Україною і США. «Україна, Польща і США підписали меморандум про тристороннє співробітництво у сфері енергетики. Одним із кроків диверсифікації газового ринку України стане налагодження поставок зрідженого газу через Польщу», — заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк.

Що означає цей контракт для України?

П’ятирічна історія із примушування України до американського газу набула свого фінального завершення. Представник України секретар РНБОУ Олександр Данилюк підписав офіційний документ про наміри поставок зрідженого газу в Україну із США.

Проте угоду про поставки газу уклала не державна компанія «Нафтогаз України», а приватна компанія «Енергетичні Ресурси України» (ЕРУ), яка є близькою до заступника голови «Нафтогазу України» Андрія Фаворова. Це перше непорозуміння в питанні поставок в Україну зрідженого газу із США. Можна, звичайно, не вбачати корупційного чинника в таких діях і апелювати до партнерських відносин зі США та Польщею. Але…

 

Читати повністю на сторінках газети «День»

 

За темою:

США, Польща та Україна підпишуть газову угоду

Може зацікавити