Вперше в Україні відбудеться аукціон з продажу «зеленої» електроенергії з ВДЕ

Сьогодні вперше в Україні відбудеться продаж «зеленої» електроенергії на біржі — державне підприємство «Гарантований покупець» оголосило аукціон з купівлі-продажу електроенергії з ВДЕ за двосторонніми договорами. Торги відбудуться на ТБ «Українська енергетична біржа».

Завдяки такому аукціону екологічно-відповідальні споживачі отримують доступ до «зеленої» електроенергії.

Гарантований покупець пропонує до продажу декілька продуктів. З метою залучення максимальної кількості учасників та задоволення їх потреб, виставлені лоти різних розмірів – від 1 до 10 МВт·год у різні години доби.

Стартова ціна пропозиції сформована за Порядком проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, затвердженим Кабінетом Міністрів України. 

Взяти участь у торгах може будь-який учасник ринку електроенергії.

Переваги аукціонів з продажу електроенергії з ВДЕ:

  • доступний механізм купівлі саме «зеленої» електроенергії
  • купівля у стабільного та надійного продавця
  • розвиток іміджу екологічно-відповідальної компанії
  • прозорі механізми взаємодії за укладеним договором
  • можливість використання відновлюваної електроенергії у своїй роботі без необхідності придбання відповідного обладнання. 

Довідково
ДП «Гарантований покупець» отримало можливість продавати «зелену» електроенергію за двосторонніми договорами на електронних аукціонах завдяки Закону № 810-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» та постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами».

ДП «Гарантований покупець»

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень