Зміни до Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу

НКРЕКП оприлюднила проєкт постанови «Про затвердження Змін до Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб’єктів господарської діяльності, споживачів електричної енергії, у тому числі енергетичних кооперативів, та приватних домогосподарств, генеруючі установки яких виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії».

Нині при встановленні «зеленого» тарифу на електричну енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії, НКРЕКП керується Порядком, затвердженим постановою від 30 серпня 2019 року № 1817.

Зазначений Порядок потребує удосконалення спрощеної процедури встановлення «зеленого» тарифу на електричну енергію, вироблену на об’єктах електроенергетики, яким було встановлено «зелений» тариф, у разі зміни речових прав на такі об’єкти електроенергетики та можливості розгляду на засіданні НКРЕКП, що проводиться у формі відкритого слухання, питання щодо відмови у встановленні «зеленого» тарифу.

На засіданні Комісії, що проводилося у формі відкритого слухання 24 жовтня 2019 року, схвалено проєкт рішення НКРЕКП щодо змін до Порядку.

Зазначений проєкт рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень та пропозицій

 

Проєкт змін до Порядку

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються до 5 грудня 2019 року включно у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вул. Смоленська 19, м. Київ, 03057; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії
Чому на зиму краще виїхати з міста