Негода у Південному регіоні України

Негода у Південному регіоні України

Через складні погодні умови у Південному регіоні України 18 січня аварійно відключились лінії електропередачі 330 кВ: Молдавська ДРЕС – Усатове та Усатове – Аджалик № 2, а також повітряні лінії 110 кВ: Болград – Еталон та Молдавська ДРЕС – Старокозача. Неодноразово було знеструмлено ЛЕП 330 кВ Молдавська ДРЕС – Арциз зі сторони МДРЕС з підстанцією 330 кВ «Арциз».

Сильний вітер та налипання мокрого снігу спричинили падіння 23 опор лінії 110 кВ Болград – Еталон. Також масові відключення відбулися в мережах ПАТ «Одесаобленерго».

В результаті знеструмлено низку населених пунктів регіону. Для ліквідації наслідків негоди у Південній енергосистемі було створено оперативний штаб.

Попри сильні опади та поривчастий вітер, лінійні бригади Укренерго проводили обхід повітряних ліній з метою виявлення місць пошкоджень та їх подальшого усунення для відновлення енергопостачання регіону вдень і вночі. У ході огляду було виявлено замикання двох фаз у прольоті між опорами та низку пошкоджень лінії 330 кВ Молдавська ДРЕС – Усатове. Продовжується огляд повітряної лінії 330 кВ Усатове – Аджалик №2.

За останньою інформацією, підтверджено падіння 18 опор ЛЕП 110 кВ Болград – Еталон. У вихідні дні розпочнеться демонтаж пошкоджених опор. 

Загалом було знеструмлено 454 населених пункти Одеської області. Персонал Укренерго працює у тісному контакті з ПАТ «Одесаобленерго» та робить усе можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Заміні підлягають 24 пошкоджених опори. До Ізмаїлу вже прибули та розвантажені 24 комплекти траверсів та металоконструкцій, до кінця тижня очікується прибуття 24 стійок опор.

Бригади «Укренерго» продовжують демонтаж пошкоджених опор. Після прибуття нових у найкоротший термін буде здійснена їх заміна.

Укренерго

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні