Євросоюз планує позбавитися залежності від енергоресурсів рф за 6-7 місяців

Євросоюз планує позбавитися залежності від енергоресурсів рф за 6-7 місяців

Завдання щодо позбавлення Європи залежності від російських викопних ресурсів та від енергетичного шантажу кремля є «абсолютною необхідністю» заявила Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Укрінформ.

ЄС відповість на це диверсифікацією шляхів постачання та масованими інвестиціями у розвиток поновлювальної енергії, та зможе позбавитися такої залежності від російських енергоносіїв вже за 6-7 місяців. Про це в четвер під час пресконференції у порту Роттердама (Нідерланди), заявила Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний запис пресконференції за її участю оприлюднений на мультимедійному порталі ЄС.

Президентка Єврокомісії відповіла на запитання журналістів, як саме європейці долатимуть зимові холоди в умовах газового шантажу з боку російської федерації.

«Я глибоко переконана, що ми переможемо, і що ми є сильнішими. Вже зараз Норвегія постачає набагато більше газу до Європейського Союзу, ніж росія. На початку війни з усього імпортованого газу 40% припадали на російський газ. Це тривало багато років. Сьогодні лише 9 відсотків – це російський газ, і це показує, що через шість-сім місяців - ми вже цього досягаємо - ми повністю позбудемося залежності від російських викопних енергоресурсів», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Може зацікавити