Щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках

НКРЕКП оприлюднила проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках», розробленого на виконання пункту 7571 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106.

Метою прийняття Проєкту є визначення вимог та правил щодо заборони, виявлення та подолання зловживань на оптових енергетичних ринках. Крім того, проєкт Закону розроблено з метою транспозиції в українське законодавство адаптованої версії Регламенту (ЄС) № 1227/2011 від 25 жовтня 2011 року щодо цілісності та прозорості оптового енергетичного ринку, щодо якого в України є міжнародні зобов’язання в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

Проєктом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, ЗУ «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії», «Про ринок природного газу», «Про Антимонопольний комітет України».

 

Проєкт Закону

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дати оприлюднення до 22 жовтня 2020 року (включно) в паперовому або електронному вигляді за адресою 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, тел. +38044-2044802, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень