Щодо врегулювання питань забезпечення безпеки постачання електричної енергії та природного газу

МіненергоМіністерство енергетики України оприлюднило проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання питань забезпечення безпеки постачання електричної енергії та природного газу)».

Законопроєкт розроблено відповідно до Плану організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30.07.2021 «Про заходи з нейтралізації загрози в енергетичній сфері», введеного в дію Указом Президента України від 28.08.2021 № 452.

Основною метою Закону України є посилення контролю і впливу держави за дотриманням учасниками ринків електричної енергії та природного газу вимог нормативно-правових актів в галузях електроенергетики та газопостачання в частині забезпечення надійного (безперервного) та безпечного постачання електричної енергії та природного газу споживачам.

Законопрєкт передбачає розширення повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики в електроенергетичному комплексі [Міненерго], шляхом внесення змін до ЗУ «Про ринок електричної енергії» та ЗУ «Про ринок природного газу».

 

Законопроєкт

 

Пояснювальна записка

 

Порівняльна таблиця

Зауваження та пропозиції до проєкту Закону України приймаються у письмовому вигляді та електронною поштою протягом місяця за адресою:

Міністерство енергетики України, 01601, вул. Хрещатик, 30;  е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень