Міненерговугілля має позбутися функцій з управління державними підприємствами

Ігор НасаликПро це наголосив Міністр Ігор Насалик під час зустрічі з експертами урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», яка проведена згідно з Планом заходів з виконання Антикорупційної програми Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на 2018-2020 роки. Проведено експертне обговорення питань статусу імплементації Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ЕІТІ), а також користування приватними енергопостачальними організаціями енергорозподільчими мережами, що належать державі.

Ігор Насалик поінформував про функції Міненерговугілля та сферу відповідальності, а також заходи Міненерговугілля з метою реформування корпоративного управління державними енергетичними підприємствами.

«Міністерство має здійснювати виключно формування політики та нормативно-правової бази у сфері енергетики. Ні господарська діяльність державних підприємств, ні управління їх майном не повинні координуватись міністерством, що унеможливить будь-які корупційні ризики», - переконаний Міністр.

Міненерговугілля

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
Процедура приєднання газотурбінних або газопоршневих установок до ГРМ