Оновлення керівного складу Міненерго

Кабінет Міністрів УкраїниНа сьогоднішньому засіданні Уряд за поданням міністра енергетики Германа Галущенка призначив Юрія Власенка (розпорядження №490) та Олексія Куракова (розпорядження №491) заступниками очільника Міненерго. Юлію Підкоморну було призначено заступником міністра енергетики 19 травня (розпорядження №456).
Юрій Власенко обійме посаду першого заступника міністра енергетики.

«Наша основна мета, як неодноразово зазначав міністр, – перехід від кризового реагування на нагальні проблеми до планових, прогнозованих стратегічних змін у галузі. Однією з моїх ключових задач буде поглиблення діалогу із учасниками ринку та міжнародними партнерами», – розповів про свої майбутні обов’язки у Міністерстві Юрій Власенко.

Олексій Кураков опікуватиметься питаннями вугільної галузі та її реформування.

«Найголовніше моє завдання – це комплексне вирішення проблем, що накопичувалися у галузі роками», – окреслив свою подальшу роботу Олексій Кураков.

Юлія Підкоморна впевнена, що політика Міністерства має базуватися на «послідовній позиції із забезпечення енергонезалежності та енергетичної безпеки нашої країни».

Всі новопризначені заступники мають багаторічний досвід в енергетиці та є фахівцями у галузі.

Юрій Власенко з 2015 року працював в апараті НКРЕКП, спеціалізувався на електроенергетиці.

Олексій Кураков має понад 15 років досвіду роботи на управлінських посадах у підприємствах вугільної галузі, а також підприємствах теплової генерації.

Юлія Підкоморна працювала у Міністерстві енергетики з 2015 року. З 2016 року виконувала обов’язки державного секретаря Міністерства, у 2018-2019 обіймала посаду заступника міністра.

Урядовий портал

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк