Нафтогаз Трейдинг визначив вартість газу з постачанням у листопаді та грудні для реалізації на енергетичній біржі

НАК «Нафтогаз України»Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на сьогоднішні торги встановило стартові ціни реалізації імпортованого газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) з постачанням у листопаді на рівні 6042,24 грн за тис. куб. м (з ПДВ) та з постачанням у грудні – 6609,90 грн за тис. куб. м.

Нафтогаз Трейдинг розпочав роботу на УЕБ з липня 2019 року. За цей період через біржу компанія реалізувала більше 121 млн куб. м газу і стала одним з маркет-мейкерів ринку.

Нафтогаз Трейдинг щоденно пропонує учасникам ринку, які пройшли процедури комплайєнсу Групи Нафтогаз, продукти з постачанням природного газу на віртуальній торговій точці ГТС України з поставкою у поточному і наступному місяцях та можливістю гнучкого відбору газу.

Мінімальний щоденний обсяг, який пропонує Нафтогаз Трейдинг по кожному з продуктів, – 1 млн куб. м. Стартова ціна компанії відображає рівень ціни імпортного паритету, за яким Група Нафтогаз купує природний газ на європейському ринку.

«Нафтогаз Трейдинг має намір і надалі активно брати участь у торгах на УЕБ. Стратегія Групи Нафтогаз передбачає сприяння розвитку конкурентного, транспарентного та заснованого на європейських нормах ринку імпорту і постачання газу в Україні. Активна участь Нафтогаз Трейдингу в торгах на біржі є складовою реалізації цієї стратегії», – зазначив директор дивізіону «Інтегрований газовий бізнес» Андрій Фаворов.

НАК «Нафтогаз України»

Може зацікавити

Чому на зиму краще виїхати з міста