Завершено подання заявок на участь у конкурсі в члени НКРЕКП

nerc251 особа подала заявку на участь в конкурсі на посади членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це заявив голова конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКП Василь Котко під час її засідання в понеділок, передають Українські Новини. Під час засідання комісія розглядала документи кандидатів на відповідність конкурсним умовам.

Серед кандидатів є 2 діючих тимчасових членів НКРЕКП, а саме Вікторія Морозова і Вадим Таратун.

Призначає членів НКРЕКП Президент України, але закон вимагає, щоб це призначення здійснювалося за результатами відкритого конкурсного відбору, який має провести спеціально створена конкурсна комісія.

До складу конкурсної комісії входять п'ять членів - два від Президента, два від Верховної Ради і один - від Кабінету Міністрів.

10 січня Конкурсна комісія з відбору нових членів НКРЕКП оголосила відкритий конкурс на заняття 5 посад членів регулятора.

Згідно з процедурою призначення членів НКРЕКП, від моменту створення конкурсної комісії до затвердження нових членів НКРЕКП відповідним указом Президента процес призначення займає мінімум 105 днів.

45 днів відводиться на збір заяв від кандидатів, 30 днів - на процес відбору переможців конкурсу та ще 30 днів - на розгляд кандидатур Президентом.

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії
Процедура приєднання газотурбінних або газопоршневих установок до ГРМ