Андрія Чайчевського призначено т.в.о. директора ДП «Оператор ринку»

ДП «Оператор ринку»Романа Сутченка звільнили з посади директора ДП «Оператор ринку», тимчасовим виконуючим обовʼязки директора призначено Андрія Чайчевського, заступника директора з комерційних питань держпідприємства.

Про це повідомляє ExPro з посиланням на джерела в Кабінеті Міністрів.

Як відомо, Кабінет Міністрів 13 листопада екстрено звільнив Костянтина Петриковця з посади директора ДП «Гарантований покупець», причиною звільнення в Кабміні зазначили можливе завдання збитків підприємству внаслідок продажу значного обсягу електроенергії з боку компанії за завідомо заниженими цінами на користь окремих фінансово-промислових груп.

Водночас, в ДТЕК ВДЕ заявили про дискримінацію щодо погашення заборгованості перед виробниками «зеленої» електроенергії зі сторони «Гарантованого покупця». Компанія не отримала відповідні виплати, хоча іншим компаніям вже оплачена заборгованість в повному обсязі.

А «Ощадбанк» 17 листопада повернув на рахунки «Гарантованого покупця» невиплачені виробникам «зеленої» електроенергії кошти, у розмірі 3,04 млрд грн (які ймовірно були призначені для ДТЕК ВДЕ), після відповідного звернення нового керівництва державного підприємства. В держпідприємстві таке звернення аргументують можливим неправомірним нарахуванням платежів виробникам з ВДЕ.

 

Може зацікавити

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк
Уряд призначив Наглядову раду НАК «Нафтогаз»
АТ «Оператор ринку»