Державні енергоактиви: прозора приватизація чи замовний продаж за копійки?

Фонду державного майна УкраїниНародний депутат Сергій Нагорняк викликатиме голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченко для пояснення перед комітетом Ради з питань енергетики та ЖКП, щодо неефективної підготовки державних операторів систем розподілу, так званих «обленерго», до приватизації восени 2021 р.

Про це 23 лютого повідомив нардеп під час прес-конференції агентства «Українські новини» - «Державні енергоактиви: прозора приватизація чи замовний продаж за копійки?», передає ExPro.

«Я буду викликати перед нашим комітетом керівника фонду державного майна, для того щоб він дав пояснення, чому вони, як власник акцій цих підприємств, неефективно працюють. І хочу отримати від них пояснення, що відбувається по кожному «обленерго» конкретно», - сказав Нагорняк.

За його словами ФДМУ здешевлює активи державних «обленерго» перед їх приватизацією.

«Наскільки я розумію, зараз іде підготовча процедура до приватизації, робиться все можливе, щоб здешевити активи. Для того, аби показати непривабливість цих підприємств, що там відбуваються якісь дивні речі, для того аби восени уже продати завідомо відомим покупцям»,- повідомив нардеп.

На його думку, в цьому питанні недопрацьовують правоохоронні органи: «тим паче у нас їх в державі багато: ДБР, НАБУ, САП, нацполіція, генпрокуратора. Величезна кількість правоохоронних органів, які чомусь недопрацьовують».

Крім того, за словами Нагорняка, ФДМУ виступило ініціатором розірвання мирових угод, між ПрАТ «Азот» та «Черкасиобленерго», за якими «Азот» виплачував борги на користь «обленерго». За інформацією нардепа, наразі борги не погашаються вже майже рік.

При цьому, кошти від приватизації державних «обленерго» вже передбачені в надходження державного бюджету на 2021 рік.

Може зацікавити

Віялові відключення світла