Покровська СЕС

Проєкт європейського масштабу: ДТЕК ВДЕ запустив Покровську СЕС

ДТЕК запустив в роботу Покровську сонячну електростанцію потужністю 240 МВт, яка є другою за потужністю СЕС в Європі. Станція в Дніпропетровській області забезпечить екологічно чистою енергією 200 тисяч домогосподарств, буде сприяти скороченню викидів в атмосферу і зміцнить енергонезалежність України.

Покровська СЕС буде щорічно виробляти 400 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії, якої достатньо для забезпечення 200 тисяч приватних будинків або квартир. Завдяки роботі станції викиди СО2 в атмосферу будуть скорочені на 420 тис. тонн в рік, що можна порівняти з викидами понад 200 тис. автомобілів.

Покровська СЕС - проєкт, реалізований українськими компаніями і фахівцями. У будівництві брали участь 16 підприємств, які отримали замовлення на суму 48 млн євро. З моменту старту будівельних робіт до введення об'єкта в експлуатацію пройшло близько 6 місяців. Уже в жовтні СЕС почала генерувати зелену електроенергію.

«Для ДТЕК Покровська СЕС – це знак якості і підтвердження зростаючої експертизи. Використовуючи досвід попередніх проєктів, ми зібрали професійну команду, обрали і встановили на станції електрообладнання кращих світових виробників, забезпечили успішну інтеграцію СЕС в енергосистему країни. Це на 100% національний проєкт, побудований українцями для українців. Покровська СЕС - третій проєкт компанії в геліоенергетиці, інвестиції в який склали 193 млн євро. ДТЕК в черговий раз підтвердив статус найбільшого національного інвестора в чисту, відновлювану генерацію», - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Покровська СЕС складається з 840 тис. сонячних панелей виробництва компанії Risen (КНР), яка входить в ТОП-3 кращих виробників сонячних панелей згідно з рейтингом Bloomberg. Розташована в Нікопольському районі на території відпрацьованого кар'єру з видобутку руди (437 га). Це малопридатні для сільського господарства землі, які знову будуть приносити користь країні у вигляді чистої енергії.

ДТЕК ВДЕ

Може зацікавити

GreenExpo 2024
Енергетичний терор