Розкриття тендерних пропозицій по проекту будівництва підстанції 330 кВ «Західна»

ukrenergo28 вересня 2017 року в ДП «НЕК «Укренерго» відбулося розкриття тендерних пропозицій за Пакетом 5 «Будівництво ПС 330 кВ «Західна» в рамках реалізації спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська».

Проект спорудження підстанції «Західна» оціночною вартістю 65 млн євро був включений як додатковий компонент до проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська» завдяки економії кредиту ЄБРР в ході проведених раніше закупівель за міжнародними стандартами.

Для участі у зазначеному тендері було попередньо кваліфіковано 12 учасників.

Обсяг робіт по Пакету 5 включає в себе проектування і наступну поставку і монтаж двох автотрансформаторів 330/100/35 кВ, комплект розподільчого пристрою елегазового (КРПЕ) 330 і 110 кВ, будівництво близько 5 км заходів ПЛ 330 кВ, інфраструктури власних потреб та всієї супутньої для нової підстанції в Київській області. Роботи повинні бути завершені протягом 2 років.

Загалом сьогодні було подано пропозиції від учасників з Німеччини, Чехії, Хорватії, Кореї, Китаю, Азербайджану, Казахстану та України. Отримані пропозиції будуть ретельно опрацьовані згідно з усіма процедурами та правилами ЄБРР, після чого з компанією-переможцем тендеру буде підписаний контракт.

Спорудження підстанції 330 кВ «Західна» дозволить значно підвищити надійність електропостачання Центрального регіону України, зокрема Києва та Київської області.

НЕК «Укренерго»

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
ОЕС України