Роботи під напругою

Укренерго: роботи під напругою на ПЛ 750 кВ

Лінійники НЕК «Укренерго» успішно провели роботи під напругою на лінії 750 кВ Вінницька – Західноукраїнська, замінивши ізолятори в підтримувальній ізолювальній підвісці та дистанційну розпірку.

Роботи при такій напрузі без відключення лінії від енергоживлення проводяться вперше в історії незалежної України. До того ж, Укренерго – єдиний системний оператор в Європі, де лінійники вміють працювати на потенціалі під такою напругою, не відключаючи лінію від мережі.

Лінія ПЛ 750 кВ Вінницька – Західноукраїнська є однією з системоутворюючих магістральних ЛЕП кільця 750 кВ ОЕС України. Від її стабільної та безвідмовної роботи залежить надійне енергозабезпечення Вінницького та Чернівецького енерговузлів, що і викликало необхідність проведення поточного ремонту лінії під напругою. 

Наразі в Укренерго сформовано вже три бригади виконання робіт під напругою – загалом 24 фахівці. В планах Укренерго до кінця наступного року збільшити кількість бригад з роботи під напругою до шести – для кожної енергосистеми та розширити перелік робіт, які виконуватимуться без відключення напруги на магістральних високовольтних лініях електропередачі.

НЕК «Укренерго»

Може зацікавити

Віялові відключення світла