Укренерго працює над посиленням фізичного захисту підстанцій в усіх регіонах

Укренерго працює над посиленням фізичного захисту підстанцій в усіх регіонах

Військова розвідка попереджає – ворог проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі, загроза повторення терористичних атак існує. Отже, готуємось до найважчих сценаріїв.

НЕК «Укренерго» працює над посиленням фізичного захисту підстанцій в усіх регіонах. Разом з місцевою владою готуємо плани реагування на випадок надзвичайних ситуацій. Мета спільна для всіх – захистити українців від можливих наслідків атак російської федерації на цивільну інфраструктуру.

Вчора через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях.

Наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.

Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.

Без світла залишилося 398 населених пунктів. Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах: Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини, Сумщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Може зацікавити