Уряд призначив Наглядову раду НАК «Нафтогаз»

Уряд призначив Наглядову раду НАК «Нафтогаз»

Кабінет Міністрів України на засіданні 24 січня затвердив на посади членів Наглядової ради НАК «Нафтогаз» шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави.

Незалежними членами наглядової ради стали колишній старший віце-президент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін,  президент та CEO видобувної компанії Tenaz Energy й колишній президент та СЕО Vermilion Energy Маріно ЕнтоніХуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.

Представники держави: заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

Наглядову раду компанії було обрано за результатами конкурсу відповідно до Принципів корпоративного управління ОЕСР та Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах державної форми власності. 

З 27 вересня 2021 року наглядова рада компанії була відсутня у зв’язку з припиненням повноважень усіх її членів. З того часу й до обрання нового складу функції наглядової ради виконував  Кабінет Міністрів України (відповідно до статті 51 Закону України «Про акціонерні товариства» та Статуту компанії). 

Може зацікавити

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк