Про синдром вивченої безпорадності та ланцюгову реакцію

Літній пік споживання в розпалі – генеруючих потужностей не вистачає. Все включено, вода майже злита, точаться розмови про аварійну допомогу. На складах ТЕС запаси вугілля знову менше 1 млн тон.

Двокорпусний маневровий блок 800 МВт Слав’янської ТЕС продовжує простоювати – НЕК «Укренерго» присвоїла дефолтний статус і по «діючим правилам» відправила блок в «бан» з 6 липня.

Єдиний вугільний енергоблок у складі Донбасенерго, на якому тримається ВСЕ стоїть.

Вугілля на складах Слов'янки – є. Станція активно переформатовується на вітчизняне вугілля замість імпортного АШ.

Диспетчери НЕК «Укренерго» несподівано в критичний час втратили доступ до потужності 800 МВт, яка їм на сьогодні край потрібна.

Заборгованість по заробітній платі, по податках, зупинка підготовки до роботи в прийдешній ОЗМ, відправка у безоплатну відпустку з кожним днем трансформують борги в щось більше ніж просто борги.

Всі повноважні органи поінформовані, натомість рішення немає і невідомо.

Ланцюгова реакція на ринку електроенергії вже розгортається. Побачте її.

Дефолт не у генеруючої компанії Донбасенерго, та ще у 62 учасників. Дефолт вже давно поселився на оптовому сегменті ринку електроенергії України.

Рішення є точно і не дуже складне. Тимчасово, поки не відновимся, забудьте слово "дефолт". Після того, як перекинули кошти з одного сегменту ринку на інший тепер вже можна все.

Але ні. Інстинкт самозбереження поки заблокований.

P.S. Трохи несистемно але коригувати немає часу, нехай так летить, час приймати рішення.

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»