RENPOWER UKRAINE 2020

RENPOWER UKRAINE 2020

У III конференції «RENPOWER УКРАЇНА 2020: КОНФЕРЕНЦІЯ ІНВЕСТОРІВ У ВІДНОВЛЮВАНУ ЕНЕРГЕТИКУ ТА ЕНЕРГЕТИЧНУ ІНФРАСТРУКТУРУ», організатором якою виступила Euroconvention Global, взяли участь представники влади, бізнесу та міжнародних організацій, девелопери «зелених» проєктів, фінансисти, юридичні консультанти, експерти та інвестори у галузь ВДЕ України.

Серед спікерів були представники Мінекоенерго, Держенергоефективності, НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», ДП «Prozorro продажі», Світового банку, Європейської комісії.

Відкривав конференцію заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України з питань європейської інтеграції, Костянтин Чижик, який згадав нещодавно презентовану Мінекоенерго Концепцію «зеленого» переходу до 2050 року

Голова Ради Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї  Іван Плачков взяв участь у панельної дискусії «Відновлювальні джерела енергії в рамках нового ринку електроенергії та впровадження нової системи аукціонів». Він підтримав розвиток відновлювальної енергетики в Україні та відзначив зусилля держави в цьому напрямку, а також увагу інвесторів до цієї галузі нашої енергетики.

Водночас, він наголосив на необхідності застосування комплексного підходу при подальших заходах зі стимулювання зеленої енергетики в нашій державі. Зокрема, з огляду на значний обсяг потужностей ВДЕ енергетики, які вже збудовані протягом останніх років, та діяльність яких зараз потребує нормативного, фінансового, операційного та іншого врегулювання в умовах функціонування нової моделі ринку електричної енергії.

Окрему увагу Іван Плачков звернув на необхідність врегулювання значної заборгованості перед виробниками зеленої електроенергії та закликав вирішувати цю проблему у тісному контакті відповідних державних органів з представниками бізнесу, інвесторами та профільними енергетичними асоціаціями. 

Андрій Конеченков, Голова правління УВЕА та віце-президент WWEA, під час своєї презентації про сучасний стан та перспективи розвитку вітроенергетичного сектору України підкреслив: «Потрібно наголошувати не на політичних деклараціях стосовно відсотку збільшення ВДЕ в країні, а на питаннях щодо структури енергоміксу. Як ми досягатимемо цього відсотку без вирішення питання по балансуванню енергосистеми України?».  

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
GreenExpo 2024