Газовидобувники ЗА прозорість

Газовидобувники ЗА прозорість!

На сьогодні всі компанії Асоціації газовидобувних компаній України подали інформацію в щорічний звіт EITI (Ініціатива прозорості видобувних галузей) за 2014-2015 роки.

Ми переконані, що розкриття компаніями інформації щодо здійснених платежів покращить рівень довіри між Урядом, галуззю та громадянським суспільством.

Сьогодні Асоціація виступає за якнайшвидше прийняття в парламенті законопроекту N4840 «Про розкриття інформації у видобувних галузях», адже це єдиний шлях до підвищення рівня довіри в трикутнику бізнес-держава-громада, а по-друге, це потужний інструмент залучення інвестицій.

Довідка

Ініціатива прозорості видобувних галузей (EITI) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується у 48 країнах світу (2014). EITI вимагає проведення аудиту платежів, які здійснюють компанії, та доходів, пов’язаних з розробкою національних природних ресурсів, які отримують уряди країн.

У вересні 2009 року Україна зобов’язалася імплементувати EITI, схваливши урядову Постанову №1098 «Про приєднання України до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях». Пізніше ці наміри були документально підтверджені перед МВФ, ЄС та в рамках Партнерства «Відкритий уряд».

10 жовтня 2012 року Наказом №785 Міненерговугілля було створено Багатосторонню групу зацікавлених осіб з питання імплементації EITI в Україні, до якої на паритетних засадах увійшли представники органів влади, компаній та громадськості.

Асоціація газовидобувних компаній України

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
Процедура приєднання газотурбінних або газопоршневих установок до ГРМ