Україна з 2016 року зменшила споживання антрацитової групи вугілля з 10,5 млн до 3,9 млн тонн

Ігор НасаликМіністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик,  коментуючи результати роботи щодо зменшення використання антрациту, навів приклад роботи ПАТ «Центренерго» та поінформував, що у 2016 році на спалювали 2,2 млн тонн антрациту, у 2017 році – 0,8 млн тонн, у 2018 році – 0,4 млн тонн, а в енергетичному балансі і структурі палива ПАТ «Центренерго» на 2019 рік не передбачено споживання антрацитового вугілля.

Міністр зазначив, що Міненерговугілля розпочало роботу з переобладнання енергоблоків ТЕС на спалювання газового вугілля у травні 2016 року, через місяць після того, як приступив до виконання обов’язків новий Уряд. Переобладнання енергоблоків ТЕС є одним із пріоритетних завдань.

«На сьогодні вдалося переобладнати 4 блоки Зміївської та Трипільської ТЕС», - зазначив Міністр.

При цьому відзначив кроки приватних компаній, зокрема компанії ДТЕК, щодо переобладнання блоків. На сьогодні переобладнано 7, 8 і 9 енергоблоки Придніпровської ТЕС. «Україна отримала додаткову потужність на газовій групі вугілля 1 млн 300 тис МВт, що співмірно з роботою атомного енергоблока», - підкреслив Міністр.

У 2019 році планується повне переведення енергоблоків Трипільської ТЕС (1-й і 3-й блоки), Дніпроенерго (10-й блок) та Криворізької ТЕЦ     (1-й блок), що дасть додатково ще 1065 МВт потужності за рахунок газової групи вугілля.

Міненерговугілля

Може зацікавити