Укренерго розпочало випробування енергоблоків ТЕС, ТЕЦ та ГЕС для синхронізації з ENTSO-E

Укренерго розпочало цикл випробувань енергоблоків ТЕС, ТЕЦ та ГЕС щодо регулювання частоти та збудження для дослідження можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

Перше випробування розпочалося 22 січня о 7:00 на Харківській ТЕЦ-5.

До кінця квітня 2019 р. заплановано провести випробування регулювання частоти та активної потужності на дев’яти енергоблоках восьми електростанцій, а також випробування автоматичного регулювання збудження та реактивної потужності на дев’яти енергоблоках шести електростанцій. Випробування жодним чином не впливатимуть на електро- й теплопостачання споживачів.

Довідково
8 червня 2017 р. Укренерго підписало «Угоду про умови майбутнього об’єднання енергосистем України та Молдови з енергосистемою континентальної Європи», яка набула чинності 7 липня 2017 р. Вона складається з трьох частин — каталогу вимог, переліку необхідних досліджень та дорожньої карти. Приєднання ОЕС України до мережі ENTSO-E передбачено в межах єдиного блоку регулювання з енергосистемою Молдови.
Тестування блоків ТЕС, ТЕЦ та ГЕС проводяться за погодженням з Проектною групою ENTSO-E Україна-Молдова та передбачені дорожньою картою Угоди. Випробування проводяться за консалтингової підтримки USAID, а в якості консультанта виступає Енергетична асоціація США (USEA).

НЕК «Укренерго»

 

 

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
ОЕС України