Україна планує будівництво нових потужностей для виробництва ядерного палива за технологією Westinghouse

Україна планує будівництво нових потужностей для виробництва ядерного палива за технологією Westinghouse

«Роботи в цьому напрямі не зупинилися, – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в інтерв’ю виданню Ліга.нет, – завод, а точніше один з наших відокремлених підрозділів, який цим займається, отримав відповідну кваліфікацію Westinghouse».

Зараз Компанія планує виготовляти деякі компоненти для паливних збірок, зокрема, голівки та хвостовики. А надійний партнер Енергоатома – Westinghouse погодився їх використовувати для виробництва ядерного палива, що постачатиметься на всі українські АЕС.

Наступний крок – розробка каркаса, а далі – будівництво нової лінії збірки. «Ми рухаємося у тому темпі, на який і розраховували від самого початку», – уточнив Петро Котін.

Технологічно процес виглядатиме так: компанія купуватиме трубки та пігулки зі збагаченого урану. Додаватиме до них свій каркас, голівку та хвостовики. До того ж Україна має підприємство з видобутку урану: «Звідти уран за давальницькою схемою ми відправлятимемо партнерам на збагачення і формування уранових пігулок. Потім він піде на Westinghouse або на наш завод для виготовлення палива».

НАЕК «Енергоатом»

Може зацікавити

Слідами енергетичних новин
Новини від Енергоатома