Створено штаб з підготовки до ОЗП 2022/23 року під час воєнного стану

Створено штаб з підготовки до ОЗП 2022/23 року під час воєнного стану

Кабінет Міністрів України Постановою від 7 червня 2022 р. № 658 утворив Штаб з підготовки об’єктів ЖКГ та ПЕК до осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

Головою штабу призначено міністра розвитку громад та територій. До складу штабу увійшли перший заступник міністра енергетики, заступники міністра інфраструктури, міністра економіки, міністра соціальної політики, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, міністра фінансів міністра внутрішніх справ, член НКРЕКП та інші.

Штаб має сприяти координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, пов’язаної з відновленням зруйнованих/пошкоджених об’єктів ЖКГ та ПЕК під час воєнних дій; використанням резерву обладнання і матеріалів, необхідних для ліквідації надзвичайних ситуацій під час проходження опалювального періоду 2022/23 року; підготовкою об’єктів ЖКГ та ПЕК до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану; фінансово-економічною стабілізацією підприємств теплопостачання; вжиттям заходів для підвищення рівня розрахунків за спожиті комунальні послуги; зменшенням заборгованості підприємств теплопостачання перед енергопостачальними організаціями; взаємодією підприємств теплопостачання та постачальниками природного газу щодо укладення договорів на постачання природного газу.

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»