Новим т.в.о. Міністра енергетики призначено Юрія Бойка

Юрій Миколайович Бойко20 листопада на позачерговому засіданні Уряду тимчасове виконання обов’язків Міністра енергетики покладено на Бойка Юрія Миколайовича, який до цього працював заступником Міністра (розпорядження №1476).

Прийнято рішення про визнання таким, що втратило чинність розпорядження Кабінету Міністрів України № 604 про тимчасове покладення виконання обов’язків Міністра енергетики на Буславець О. А.

Під час засідання Уряду Прем’єр-міністр подякував Ользі Буславець за зміни, які вдалося реалізувати в ці непрості для країни місяці.

Також Денис Шмигаль зазначив, що Ольга Буславець залишається працювати в урядовій команді на посаді першого заступника Міністра енергетики.

Юрій Миколайович Бойко народився 1972 року в м. Рівне. Закінчив у 1995 році Київський політехнічний інститут за спеціальністю «Автоматичне управління електроенергетичними системами», кваліфікація – інженер-електрик.Також закінчив Міжнародний Інститут менеджменту (2002 р.), має ступінь магістра з Бізнес Адміністрування, та Львівський національний університет імені Івана Франка (2013 р.) за спеціальністю «Правознавство», де здобув кваліфікацію спеціаліста-юриста.

Трудову діяльність розпочав енергетиком відділу Головного енергетика Рівненського радіотехнічного заводу. Згодом працював інженером-електриком ТОВ «ЕЛВІС», м. Рівне, інспектором інспекції енергонагляду ВАТ «Ей-І-Ес Рівнеенерго.

З 2003 року працював за фахом на керівних посадах в енергетичній галузі: директором Броварського району електричних мереж ВАТ «А.Е.С. Київобленерго»; керівником управління проєктами, заступником директора з виробництва з експлуатації розподільчих мереж, директором з виробництва по роботі із зниження втрат, директором з капітального будівництва Управління з операційної діяльності ЗАТ «А.Е.С. Київобленерго», м. Київ.

У 2009 - 2011 рр. працював технічним директором, а потім віце-президентом Приватного підприємства «Управляюча компанія «Метрополія».

З вересня 2011 по жовтень 2012 рік працював на посаді технічного директора Приватного підприємства ТОВ «Інжинірингова Компанія Нові Енергетичні Технології», м. Київ.

Починаючи з листопада 2012 до жовтня 2014 року працював у Чернігові - т.в.о. голови правління, а згодом головою правління ПАТ «Чернігівобленерго».

З жовтня 2014 до травня 2020 року працював заступником директора з економіки та фінансів ДП «Енергоринок».

З 10 травня 2020 – заступник Міністра енергетики.

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк