Рекордні показники видобутку вугілля у Китаї

Видобуток вугілля в Китаї в жовтні зріс до максимуму з березня 2015 року після того, як Пекін схвалив низку розширень вугільних шахт, щоб знизити рекордні ціни та збільшити пропозицію, повідомляє Kosatka.Media з посиланням на Reuters.

Згідно з даними Національного бюро статистики у понеділок, найбільший у світі виробник і споживач вугілля видобув 357,09 млн тонн вугілля у жовтні порівняно з 334,1 млн тонн у вересні.

Обсяг виробництва за перші 10 місяців 2021 року склав 3,3 млрд тонн, що на 4% більше, ніж роком раніше.

З липня Китай схвалив розширення більш ніж 153 вугільних шахт, що може збільшити видобуток вугілля на 55 млн тонн у четвертому кварталі, повідомила минулого місяця Національна комісія з розвитку та реформ (NDRC).

Центральний уряд, прагнучі покласти край нестачі електроенергії, також заборонив місцевим органам влади закривати вугільні шахти без дозволу і вимагає перезапуску закритих шахт, як тільки вони усунуть проблеми.

Збільшення відбулося у зв’язку з тим, що Індія за підтримки Китаю та інших країн, що залежать від вугілля, внесла в останню хвилину поправку на переговорах щодо клімату COP26 у Глазго у вихідні, щоб змінити остаточне формулювання угоди на «поетапне скорочення», а не «поетапну відмову» використання вугілля.

Президент Сі Цзіньпін заявив цього року, що Китай почне скорочувати використання вугілля з 2026 року. Енергетичне вугілля нині забезпечує близько 60% потреб країни в електроенергії.

Минулого четверга в Китаї заявили, що добовий видобуток вугілля досяг рекордного рівня 12,05 млн тонн після того, як тижнем раніше різке похолодання знизило добовий видобуток більш ніж на 1 млн тонн.

Спотові ціни на енергетичне вугілля впали приблизно вдвічі порівняно з рівнем місяця тому і становили близько $156,70 за тонну в північних портах завдяки цілій низці заходів втручання, вжитих Пекіном.

Може зацікавити