Нелегальні поставки вугілля з ОРДЛО до країн Євросоюзу

Затриманий організував нелегальні поставки вугілля, видобутого на території ОРДЛО, до країн Євросоюзу. Податки за ці поставки йшли на фінансування «ЛНР» і «ДНР», запевняють у СБУ.

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про затримання організатора фінансування самопроголошених утворень «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». Про це йдеться в поширеному в суботу, 23 листопада, повідомленні прес-служби СБУ. Зазначається, що затриманий організував нелегальні поставки вугілля, видобутого на території ОРДЛО, до України та країн Євросоюзу.

Співробітники СБУ встановили, що організатори цієї схеми зареєстрували в Україні низку комерційних структур. Через них йшли поставки вугілля з «ЛНР» і «ДНР» на підконтрольну територію України. Податки від цих операцій сплачували до бюджетів «ЛНР» і «ДНР».

В Україні цей вид видобутого на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей викопного палива декларувався як поставки з Росії. У подальшому за підробленими документами вугілля реалізовували на українські ТЕЦ або поставляли до країн ЄС.

Одному з учасників цього бізнесу вже оголошено про підозру. Також співробітники СБУ намагаються притягти до відповідальності й інших осіб, що згадуються кримінальному провадженні, йдеться в повідомленні спецслужби.

Deutsche Welle

За темою:

Чи можливе відновлення поставок вугілля з неконтрольованих територій?

Може зацікавити