Скарга вугільників на Віталія Кропачова

Віталій КропачовПрезидент Володимир Зеленський отримав скаргу від працівників центральних збагачувальних фабрик "Україна", "Мирноградська" та "Росія" на їхнього власника Віталія Кропачова щодо п’ятимісячної невиплати зарплат та заявив, що передасть її до правоохоронних органів.

Про це він сказав на на раді працівників вугільної галузі, передає Економічна правда.

Центральні збагачувальні фабрики "Україна", "Росія" та "Мирноградська" належать компанії "Укрдонінвест" Юлії Кропачової та Віталія Кропачова.

Кропачов був "смотрящим" у вугільній галузі від колишнього першого заступника голови фракції БПП і бізнес-партнера Петра Порошенка - Ігоря Кононенка.

Компанія "Укрдонінвест" Віталія Кропачова домоглася забезпечення позову до Фонду державного майна у справі про приватизацію ПАТ "Центренерго".

Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження проти судді Гопсуду Києва за фактом "постановлення завідомо неправосудного рішення", яке заблокувало приватизацію "Центренерго".

У січні 2020 року Фонд держмайна розпочав процедуру відбору радників з приватизації для "Центренерго", для аналізу стану справ у компанії за результатами 2019 року Фонд залучає аудиторську компанію.

"Укрдонінвест Трейдинг" Віталія Кропачова хоче стягнути з держкомпанії "Центренерго" 1,44 мільярда гривень боргу за поставку вугілля.

Може зацікавити