Енергетичне вугілля для проходження опалювального сезону 2017-2018 років

Потреба української економіки в енергетичному вугіллі для проходження опалювального сезону 2017-2018 років, перевищує показник аналогічного періоду 2016-2017 років на 2 мільйони тонн і становить 14 мільйонів тонн. Про це повідомив УНІАН з посиланням на главу НАК «Укренерго» Всеволода Ковальчука.

«Розрахунковий обсяг вугілля, який потрібен на цей період – близько 14 мільйонів тонн, із яких вугілля антрацитної групи має займати 3,3 мільйона тонн. Це більше на 2 мільйони тонн, ніж у попередньому осінньо-зимовому періоді», – повідомив Всеволод Ковальчук, додавши, що збільшення необхідної кількості вугілля пояснюється зниженням планової вироблення електроенергії на АЕС і зростанням споживання електроенергії.

На сьогодні є деякі побоювання у зв'язку з можливим браком вугілля газової групи, який видобувається в Україні. «По газовій групі вугілля є деякі побоювання... Через те, що нам цього року цього вугілля знадобилося набагато більше - є поточний дефіцит. Але ті плани, які озвучив і ДТЕК, і державні шахти, дозволяють сподіватися, що цей дефіцит буде повністю ліквідований за рахунок видобутку», - додав він.

Може зацікавити