Будівництво нового блоку на Слов’янській ТЕС

Будівництво нового блоку на Слов’янській ТЕС – обговорюються шляхи реалізації проєкту

Проект реконструкції енергоблока № 6 з поділом на енергоблоки № 6Б і № 6А потужністю 330 МВт кожен забезпечить збільшення встановленої потужності Слов’янської ТЕС на 660 МВт і покриття наявного в регіоні дефіциту потужності, а також виробництво електроенергії відповідно до європейських екологічних стандартів.

«Є труднощі із залученням інвестицій та коштів. Про це ми нещодавно розмовляли з Прем'єр-міністром. Спільно з Мінфіном будемо шукати можливі шляхи для реалізації цього проєкту», – заявила т.в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець під час пресконференції [Необхідні державні гарантії на кредит для реалізації проєкту].

Ціна контракту з Dongfang Electric Int. Corp становить $ 684,296 млн. Фінансування реконструкції має бути здійснено на 70 % за рахунок кредитних коштів китайського банку. Реалізація проєкту продовжить ресурс СлавТЕС на 40 років, підвищить ефективність роботи, зменшить питомі витрати палива і витрати на технічне обслуговування. Новий блок відповідатиме всім технічним вимогам ENTSO-E та європейським директивам охорони навколишнього середовища.

Довідково

Техніко-економічне обґрунтування інвестиційного проекту було схвалено розпорядженням Кабміну від 05.02.2013 № 377.

13.12.2018 відбувся тендер через систему «Прозоро», за результатами якого мінімальну ціну реалізації проекту запропонувала компанія Dongfang Electric Int. Corp (Китай).

20.12.2018 укладено контракт між «Донбасенерго» і Dongfang Electric Int. Corp. щодо будівництва 6-го енергоблоку Слов’янської ТЕС.

Донбасенерго

За темою:

Донбасенерго і Dongfang Electric International Corporation підписали контракт на будівництво нових енергоблоків на Слов'янській ТЕС

Може зацікавити

ОЕС України
Еволюція у всій своїй нещадності та красі